WAMP és rizsfelfújt
Tegnap wamp volt, s hogy én is kint voltam meg kellett oldani a család étkezését. Mivel a férjem, bár vendéglátós, inkább gazdasági szempontból közelíti meg a szakmáját, mintsem a gasztronómia felől, ezért, ha nem vagyok otthon, akkkor előre elkészítem a család ebédjét. A és B menü létezik. Nem azért mert idáig terjed a konyhaművészetem, hanem ez két előre elkészíthető és jól melegíthető étel, amit a gyerekek szeretnek és lelkesen esznek:
A. rakott krumpli
B. rizsfelfújt
Mivel a legkisebb gyerkőc még nem fogyaszt tejterméket és a nagyoknak sem sűrűn adok, ezért a B menüt választottam. Íme:
A rizs felteszem főni vízben és szójatejben, egy kis reszelt cirtomhéjjal együtt. (Ennél a pontnál tilos leülni blogokat olvasni, mert tuti kifut!). Mikor már rendesen dagadnak a rizsszemek, lehúzom a tűzről és lefedve tartom, míg ki nem hül. Ekkor hozzáadok 2 ek. lisztet, a vajat, kevés cukrot és a tojás sárgáját. A végén jó keményre verem a tojás fehérjét és ővatosan beleforgatom. Az egész masszát kivajazott, kilisztezett tesibe töltöm és 170C-on légkeveréssel sütöm. Ha nagyon pirul a teteje, akkor ráteszek egy fehér lapot!
Baracklekvárral (ezért kell a kevés cukor!) isteni finom!
A. rakott krumpli
B. rizsfelfújt
Mivel a legkisebb gyerkőc még nem fogyaszt tejterméket és a nagyoknak sem sűrűn adok, ezért a B menüt választottam. Íme:
És a recept:
500g rizs
2 l szójatej
4 dl víz
reszelt citromhéj
cukor érzésre
2 ek. liszt
10 dkg vaj
8 tojás
500g rizs
2 l szójatej
4 dl víz
reszelt citromhéj
cukor érzésre
2 ek. liszt
10 dkg vaj
8 tojás
A rizs felteszem főni vízben és szójatejben, egy kis reszelt cirtomhéjjal együtt. (Ennél a pontnál tilos leülni blogokat olvasni, mert tuti kifut!). Mikor már rendesen dagadnak a rizsszemek, lehúzom a tűzről és lefedve tartom, míg ki nem hül. Ekkor hozzáadok 2 ek. lisztet, a vajat, kevés cukrot és a tojás sárgáját. A végén jó keményre verem a tojás fehérjét és ővatosan beleforgatom. Az egész masszát kivajazott, kilisztezett tesibe töltöm és 170C-on légkeveréssel sütöm. Ha nagyon pirul a teteje, akkor ráteszek egy fehér lapot!
Baracklekvárral (ezért kell a kevés cukor!) isteni finom!
Címkék: recept
2 megjegyzés:
A rizsfelfújtad igazán ínycsiklandóan néz ki. Lehet hogy sütök én is egyik nap. :o)
Amikor kicsi voltam a nagymamám mindig málnaszörpöt tett a rizskoch tetejére.
Szia Zsuzsi!
Megújítottam a blogomat, és szeretném feltenni az a látogatószámlálót amit mondtál.
Honnan is lehet letölteni?
Köszi:
Panka
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal