üveg ékszer - üvegékszer - modern - egyedi

üvegékszer, üveg ékszer, modern, gyűrű, medál, bross, tányér, életmód, design, divat, trend, recept, iparművész

2008. június 30., hétfő

Üvegékszer + vásár = WAMP


Ez a képlet nekem a WAMP, ami most vasárnap is az Erzsébet téren került megrendezésre. Igazi nyári "beach-hangulat" volt. Strandlabdákkal, DJ-vel és rengeteg napsütéssel.

Az ársusok felhozatala meg egyszerűen fantasztikus volt. Mellettem egy Szekszárdi lány árult tündéri textil képeket gyerekszobákba. Pedagógus állását cserélte el kézművesre. Megérte és megértem!

A mi WAMP-unk is jól sikerült, rengeteg látogatót vonzott a standunk és sokan már ismerték a panyizsuzsi nevet, a honlapot, sőt olyan is volt, akinek már ajánlotték a mi ékszereinket, olyan jó volt hallani és találkozni a sok kedves vásárlóval!

Köszönjük a látogatást és a vásárlást!

Címkék: ,

2008. június 28., szombat

Üveg ékszerek a WAMP-on

Vasárnap megint WAMP. A mi üveg ékszereink is kint lesznek, várunk szeretettel. A program remek lesz!

2008. június 25., szerda

parafa vagy üveg?


Egy kedves barátnőmék cége a Laurum ma küldte ki élete első hírlevelét. Mivel segédkezteam a hírlevél elkészítésénél és az egész egy panyizsuzsi-s sablonból indult ki cserébe kaptam egy kis ingyen reklámot, amit ezúton is nagyon köszönök. Igaz, nem szádékosan, de így sikerült. A hírlevél egyik linkje nem lett lecserélve Laurumosra, hanem panyizsuzsis maradt benne. Így ma 150 embernek ment ki az én linkem.
Gondoltam cserében egy kicsit én is reklámozom a Laurumot.

Kedves látogató, ha te most a parafákat keresed, akkor kattints ide és mindjárt jó helyen leszel!
Köszönöm a látogatást!

Címkék:

panyizsuzsi üveg ékszerek a neten


Mivel a vállalkozásunk messze nem a hobbi szintről szól, folyamtatosan keresünk és találunk is partnereket, akik viszonteladóként árulják az üveg ékszereinket. Sőt, nem csak mi keresünk meg cégeket, hanem sok esetben ők keresnek meg minket. Így volt ez a Magna Hobbyval is, akik a Wobaroo webáruházban mától kaphatóak a panyizsuzsi üveg ékszerek.

Címkék:

2008. június 24., kedd

Üveg -> ékszer, gyapjú -> nemez

Mint már írtam, a hétvégén a lányomnak különleges odafigyalésre és egy kis "anya-idő"-re volt szüksége. Kitalálta, hogy kézműveskedjünk és természetesen én is üljek ott végig mellette. Mivel épp a WAMP-ra készülök, megbeszéltük, hogy én vihetem az üvegeimet. Nagyon jót beszélgettünk és a nemezlabda is szép lett.
Az én ékszereimet meg megmutatom a WAMP-on, addig íme néhány kép a készületekről!

Címkék:

2008. június 20., péntek

A kis Művész...

Előző posztomban arról írtam, hogyan is kezdődött nálam a kézművesség és az üveg szeretete. Az egész töténet az óvodás kornál kezdődött. Ma már az én gyerekeim óvodások és kezdődik. Ma a középső lányom itthon maradt, mert egy kis plusz törődése vágyott. Kézműveskedni szeretett volna velem. Most kint ül a tearaszon és befőttes üvegeket fest csodaszép színekre, míg várjuk, hogy kihűljün a kemence.
Íme Ő a Nő! (Így nézhetett ki Csepegi Éva gyerekkorában) Na megyek a teraszra!
.

Címkék:

2008. június 13., péntek

Panyi Zsuzsi + üveg + ékszer

A párhuzamos angol blogomon már irtam egy kis szösszenetet, hogy miért is az üveg. Nem egy hétköznapi anyag, bár nagyon népszerű. Igazából ennek a postnak az öttlete úgy jött, hogy rájöttem, kell egy honlap, nem egy blog, hanem egy igazi rendes honlap. Ott pedig magamról is kellene írni egy kicsit. Gondoltam, hogy senkit nem a hajam színe és a születési dátumom érdekel, hanem hogy miért is pont az üveg. Ez volt az egyik motiváció.
Az egész ovis koromban kezdődőtt, mivel édesapám üvegipari mérnök és több üveg viszkozitást tanulmányozó és felhasználó szavadalmat is magáénak tudhat, gyakran volt alkalmam e kísérletek melléktermékével az apró olvasztott üvegekkel játszani.
Később ővegipari vállalkozása volt a családunknaak ami a házunkban működött. Kedvenc, persze nem megengedett, bújóhelyünk a nagy üvegtáblákat támasztó állván volt. Középiskolás koromban ebbe a gyönyörű üvegablakú templomban gyakran jártam. Akkoriban ez volt Budapest egyetlen modern temploma. ( A temlpomról egyszer külön posztot írok! Most csak a képet mutatom meg.)


Mivel már elköltöztünk rég jártam ebben a templomban, de igazából ez az ablak volt e poszt másik motivációja. Az elmúlt hetekben elvittük a gyerekeket megmutatni nekik, hogy hol esküdtek a szüleik, s magam is rácsodálkoztam, hogy megint egy üveg, ami oly meghatározó az életemben.
Egyetemista koromra jutottam el oda, hogy már egyedül is kezdtem valamit az üvegekkel. Mivel a BME Építészkarán végeztem ez nem volt nehéz. Egyetemi éveim alatt sokat tanumányoztam az építészeti üveg szerkezeteket és előszeretettel használtam azokat terveimben.

...most pedi az olvasztott üveg, amikről nem mesélek, de itt vannak!

Most már ugye mindenkinek világos, hogy miért éppen üveg?!

Címkék: ,

2008. június 11., szerda

Egy szem avokádó...


Egy szem avokádó nálunk mindig akad a kamrában. Ebből instant gyors nyári ebédet lehet csinálni. Félbevágom és kikaparom az avokádó belsejét és összetöröm villával, eseteg krumplinyomóval, ha kicsit keményebb. Keverek hozzás egy evőkanál vajat, egy evőkanál mutárt és egy - bártaknak kettő - gerezd fokhagymát összenyova. A végén mát csak egy kis só és bors kell hozzá és kész.

Pirítósra kenve felséges lakoma, különösen ha egy pohár vörösbor is van hozzá!

Címkék:

2008. június 8., vasárnap

Design életmód blog


Mint a cím sorban is olvashatjátok, készül a honlapunk.
Gyorsan peregnek az események. fél évvel ezelőtt történt, hogy elhatároztam, hogy komolyabban kellene az üvegeimmel és ékszereimmel foglalkozni, ezt a döntésemet a panyizsuzsi.hu pecsételte meg. Azóta családi vállalkozásban készülnek, a már megszokott minőségben és természetesen folyamatos fejlődés mellett. Most új nagy lépésre szántuk el magunkat, egy hónap múlva beindul a profi honlap is. Ebben a honlapban fogjátok megtalálni a blogot és a boltunkat is (ami egy darabig még csak angolul fog működni).
Így a magyar blogomnak - amit most olvasol - kicsit megváltozik a funkciója: életmód bloggá alakul át. Hogy mit is jelent ez? A saját ékszereink mellet olyan dolgokról fogok Nektek írni ami a szemnek szép (vagy ízlelő bimbóknak finom).
Várok minden észrevételt, kritikát, ötletet. Ez lehet, link recept egy jó bolt címe, egy jó program.
3... 2... 1... indulás!

Címkék:

2008. június 6., péntek

Megtiszteltetés!


Tegnap este Pauli Anna textil tervezőnél jártam, aki a szentendrei Péter-Pál Galéria egyik tulajdonosa. Látogatásom célja az volt, hogy megmutassam neki az üvegeimet. Most először mondott véleményt ékszereimről egy iparművész. Egyetlen mondat, ami tisztán megmaradt az enlékezetemben ez volt: "Nagyon tetszik a szín kezelésed és a határozott formáid." Azt hiszem erre a mondatra sokáig büszke leszek, joggal!

Mától a szentendrei Péter-Pál Galériában vásárolhatók panyizsuzsi üvegékszerek!
Cím: 2000 Szentendre, Páter-Pál u. 1.

Címkék: ,

2008. június 4., szerda

Nyitóoldalon vagyok az Etsyn!