üveg ékszer - üvegékszer - modern - egyedi

üvegékszer, üveg ékszer, modern, gyűrű, medál, bross, tányér, életmód, design, divat, trend, recept, iparművész

2008. szeptember 30., kedd

Zsűrizett termék

fusing fülbevaló, üveg fülbevaló

Nagy büszkeségünk, hogy a panyizsuzsi ékszerek 2008. szeptemberben zsűrizett termékek lettek.
Mindig jó érzés mikor egy művész munkáját nem csak a kedves barátok, közeli rokonok, hanem egy szakmai zsűri is értéknek tartja. Ha a címre gondolok, kicsit a szocializmusba érzem magam. Mekkora nagy szó volt egy zsűrizett iparművészeti áru. Persze akkoriban ezeknek a szakmai fórumoknak más elvárásaik is voltak, mint ma. Ma, amikor minden ötödik utcában van kínai bolt, ahol silány minőségű, sokszor gyermekmunkával, kizsákmányolással készítettde olcsó termékeket találunk.

Igaz, hogy az adó és egyéb kedvezményeket idén eltörölték, de azt gondolom, hogy amikor egy igényes iparművész terméket vásárolok, akkor jól szavazok. Ezt a szavazatot egy X helyett a pénzem mutatja meg. Nekem mindig nagy öröm, ha tudom, hogy pénzemmel vásárlásommal egy művészt támogatok, az Ő életformáját és megélhetését biztosítom és nem kizsákmányoló nagyhatalmakat támogatok.

Ezért van nagy értéke a zsűri által elfogadott művészetnek.

Címkék: ,

2008. szeptember 26., péntek

Szolgálati közlemény

üveg gyűrű
Megint egy közlemény. Lassan ez lesz a közlemény blog.
Tiszta vírus a gépem, formatálni kell és így nem lesz gépem keddig.
Legyetek türelemmel, köszi!

2008. szeptember 24., szerda

Ennek a blognak a kérdése

Kéthavonta írok erről a blogról itt egy posztot, hogy mi változik itt. Azt hiszem e blog még mindig az útkeresés fázisában van. Azt már kezdem világosan látni, hogy mi az amiről nem szeretnék itt írni. Nem gondolom, hogy bárkit is érdekel a magénéletem vagy a napi teendőim, hogy mikor és hol mostan fel, ergo nem egy "egoblog". Ugyanígy gondolkozok a gyerekeim lelki világáról, tehát kismamablog sem lesz belőle. Csak a panyizsuzsi üveg ékszereknek sem szeretnék fenntartani egy külön blogot, hiszen az is nagyon unalmas lenne, hogy hány fülbevaló akasztót rendeltünk. A designblogokat szeretem, de ahhoz valami nincs kedvem, mert nem úgy élek. Szépek és jó rájuk nézni, de ha már másképp van lerakva az alma az asztalra, akkor nem is ér semmit az egész. Az én életemet meg ne a design határozza meg, maximum egészítse ki!

Konklúzió:
Létrehoztam és hozok néhány új kategóriát, mint a vállalkozásunk "kulissza titkai" és az "ingyen üvegékszer" rovatok.
Mik jönnek még szóba?
Terveim közt a karácsonyi és egyéb ajándék ötletek, az alkotó enteriőr és a művészportrék kategóriák szerepelnek, de ez még a jövő zenéje!
Most meg elindult a hirdetési rovat, ahol olcsón tudod hirdetni a saját meska vagy egyéb boltodat, termékeidet! Részletekért írjatok e-mailt!

És egy kérdés: Ti kedves olvasók mit szeretnétek, miről olvasnátok legszívesebben? Várom a kommenteket!

2008. szeptember 23., kedd

Tárgy fotózás

Sokan kérdezik tőlem, hogy miért olyan jók a fotóim. Most vettem észre, hogy erről nem is írtam a magyar blogomon, csak az angolon, "Vettem egy állványt" címmel. Persze ez még abban az időben volt, amikor a magyar blog tartalmilag teljesen más volt, mint az angol . Mára már "összefésültem" a kettőt. A helyi vásárokról azért nem bloggolok, hiszen kevesen fognak mondjuk New York-ból eljönni hozzánk a WAMP-ra. Azzal viszont el kell, hogy dicsekedjek hogy a hírlevelünk hatására mindig van egy-két olyan ember aki kizárólag a panyizsuzsi ékszerek miatt jön el valamelyik vásárba, ami nagy büszkeségünk. Köszönöm Nekik!

Igazából a fotókról kezdtem írni. Szóval mi is a trükk?
3 dolog fontos:
1. Természetes szórt fény
Legjobban fátyolfelhős időben lehet fotózni. Nyáron ez a reggeli órákra módosul, télen, meg mikor egyáltalán van fény. Kizárólag szabad levegón fotózok. (Ez egészséges is!)

2. Sátor
No ez nem valami drága külföldi csoda, hanem egy kicsi hází készítésű doboz, amit bevontam hajtásmentes hófehár papírral. Ha a nap nem megfelelően süt az igényeimnek, akkor még egy vékony pausszal is le szoktam fedni.

fotó sáror, lightbox
3. Állvány
Ez egy nagyon hasznos dolog, bár ha sietek, akkor ki szoktam hagyni.
fényképezőgép állvánt
Ja, és az utómunka: csak Picassa.

Címkék:

2008. szeptember 22., hétfő

After Wamp


Köszönjük minden kedves vásárlónknak, hogy eljöttek a wampra és vásároltak nálunk!

Címkék:

2008. szeptember 20., szombat

Készülődés


Amiért érdemes asárnap a Wamp-ra kijönni. Őszi színekben a panyizsuzsi ékszerkollekció!

Címkék:

2008. szeptember 18., csütörtök

WAMP


Most vasárnap megint WAMP lesz az Erzsébet téren.

A szeptemberi művészeti piac az egyhetes Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódik, amelynek idei mottója „Tiszta levegőt mindenkinek”. A WAMP napján lezárják az Andrássy utat, így a szokásos Erzsébet téri helyszínt most a szokásosnál is érdemesebb lesz biciklivel megközelíteni. A WAMP állandó és elmaradhatatlan attrakciói, a designerek egyedi, igényes termékeikkel várják a látogatókat, a nyarat pedig egy kiváló szabadtéri táncművész performansz koronázza meg.

Részletek itt!

Címkék:

2008. szeptember 17., szerda

Panyizsuzsi gyűrű ingyen!

Szeretnél egy ingyen gyűrűt panyizsuzsitól? Akkor nincs más dolgod, mint gyorsan átmenni erre a blorgra és követni az utasításokat! Sok sikert!

Címkék:

2008. szeptember 16., kedd

2008 őszi-téli színek és olvaszott üvegek

Aki rendszeresen olvassa a blogunkat biztosan észrevette, hogy az panyizsuzsi üvegeknél a szín mindig meghatározó. Míg az éppen aktuális trendet is figyelembe vesszük, fontos, hogy az ékszereink és tárgyaink egyediek , személyesek maradjanak. Nemrég, üvegbeszerző körutunkon is figyeltünk erre! Ezek az új üvegek, amelyek hamarosan on-line boltjainkban is megjelennek!


Ez pedig a mostani szín trend. Ugye vannak hasonlóságok?

Címkék:

2008. szeptember 9., kedd

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

Na, azt hiszem ez, nem az a nap. De ebben már reggel biztos voltam. Alighogy a gyerekek elmentek nekiugrottam a tiszta ruha kupacnak, mer a rendetlen lányom szobájában is javítottam a helyzeten, közben egy kis mosás, no meg néhány trottyos pelenkacsere és egy reggeli a család legkisebbjének. Gondoltam, hogy talán már vissza is mehetne aludni és akkor gyorsabban haladnék, no de ekkor még csak 8 óra volt. (Ja és most jut eszembe, hogy mielőtt elmentek a nagyok, még kinyomtattam egy lemaradt meghívót a Kisasszony zsúrjára, felvágtam a számkártyákat, kitöltöttem az iskolai eü lapot, átnéztem a hátizsákot és raktam be piros-kék ceruzát is.)
Közben még gyorsan letöltöttem az e-maileket és kipakoltam a kemencét. Egy fél bögre tea mellett átgondoltam, hogy miket kel ma tenni. A megrendeléseket befejezni és átnézni, rendet megcsinálni a gyerekekért menni, jön a gyerekcsősz, akinek mindent el kell mondani, mert még Ő nem volt nálunk, este előadás az óvodai játszótérről, aminek a címét még el kell küldenem a vezetőóvónőnek. Na ekkor már tényleg úgy gondoltam, hogy megér ez a nap egy kis rápihenész és kementem a teraszra megreggelizni!


Kentem egy fél vajas kiflit, kint a kertben szedtem hozzá koktélparadicsomot és nyugodtan elültem a nyáriutó sugaraiban megreggelizni, csönd volt ( a Kicsi már aludt!), jól eset, persze az agyam nem pihent, hanem pörögtek benne a nap eseményei. Este már nem is fogok emlékezni a reggelire, hiszen oly távolinak tünik mr most délben is. Ezért fotóztam le!

Címkék: